A estabilidade atmosférica axudou este domingo 30 de maio á Asociación de Empresarios das Nogais (Adean) a que a V edición da Feira da Empanada, celebrada na localidade, fose todo un éxito de expositores e público. No recinto instaláronse 24 postos de todo tipo de produtos autóctonos, empezando pola empanada e terminando pola artesanía, pero sen esquecer os embutidos ou o pan.
Os organizadores distribuíron un total de 1.100 racións de produtos autóctonos da Montaña lucense e calcula que máis de 1.500 persoas percorreron a mostra ao longo de toda a xornada. A maioría dos visitantes eran veciños dalgún dos municipios da Montaña, pero a capacidade de convocatoria desta feira gastronómica aumenta ano tras ano e cada vez son máis os residentes en distintos puntos da provincia que deciden visitar a zona, aproveitando a celebración desta mostra de produtos tradicionais da alta montaña lucense.
O recinto feiral abriu as súas portas ás once e media da mañá, pero ata a unha non tivo lugar a recepción de autoridades. Asistiron, a delegada territorial da Xunta, Raquel Arias; o deputado de Infraestruturas e alcalde de Becerreá, Manuel Martínez, en representación da Deputación provincial; os alcaldes de Baralla, o popular Manuel González Capón, e As Nogais, o socialista José Luís Coedo, e o xefe territorial de Agricultura, Ramón Carballo.
A degustación tivo lugar a partir da unha e media da tarde. Cada ración incluía tres tipos de empanadas e queixo do Cebreiro. A comida estivo animada coa actuación do grupo de baile tradicional Abrente.
As empanadas mais eloxiadas da mostra foron a tradicional de liscos e a innovadora de cogomelos con gambas. Francisco García
No hay comentarios:
Publicar un comentario