Reserva da Biosfera da Unesco, (LIC) Lugar de Interese da Unión Europea, (ZEPA) Zona de Especial Protección das Aves, Rede Natura 2000, Zona Protección do Urso (Oso Pardo), ZEPVN Zona Especial Protección dos valois naturais, Reserva Nacional de Caza....

¿CANDO O PARQUE NATURAL?

martes, 12 de octubre de 2010

A II Festa do Porco Celta será o día 6 de novembro

A asociación de criadores de porco celta (Asoporcel) e o Concello da Fonsagrada están a ultimar os preparativos da segunda Festa do Porco Celta, que se celebrará o día 6 de novembro.
Os restaurantes fonsagradinos terán un papel especial neste evento, pois ofrecerán un menú especial baseado en derivados deste porco e produtos típicos da tempada.
A selección de pratos será igual en todos os establecementos. A comida empezará con entrantes de porco celta, seguidos de caldo de castañas. O prato forte será un cocido, elaborado con carne de porco celta. A sobremesa será elixido por cada restaurante, pero terá como ingrediente principal as castañas. O prezo do menú ascende a 25 euros e as reservas poden realizarse directamente nos restaurantes da Fonsagrada.
A feira propiamente dita instalarase na Praza do Museo. Como na primeira edición, colocaranse varias pallozas nas que criadores de porco celta e empresas cárnicas mostrarán os seus produtos.
Un dos atractivos do feiral será a exposición de exemplares de porco celta, facilitados polos criadores de Asoporcel para que o público poida coñecer de primeira man esta raza de porco autóctona de Galicia.
Os porcos celtas críanse en semilibertad nos montes galegos, con sistemas tradicionais e alimentados con produtos totalmente naturais.


Restaurante A Parilla              982 34 00 84
Restaurante O Piñeiral            982 34 03 50
Pulpería O Candal                  982 34 00 61
Restaurante Os Chaos           982 34 00 46
Restaurante O Cantábrico      982 34 01 35
Camping A Fonsagrada          982 34 04 49
9Restaurante Prados             982 34 01 95
Hotel Fonte-Sacra                 982 34 01 00 

Prezo 25 Euros por persoa
Data limite para as reservas: 3 de novembro

Menú celta: Embutidos, Caldo (Grelos e castañas), Postres elaborados con castañas

No hay comentarios:

Publicar un comentario